ά
Παρασκευή 18 Οκτ 2024 08:16:35 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία- Απομακρύνθηκαν οριστικά και οι τελευταίες επιχειρήσεις 14/10/2008

Με την απομάκρυνση και των τελευταίων επιχειρήσεων την περασμένη Παρασκευή ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής της πρώτης φάσης του Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούσαν αυθαίρετα και παρά το γεγονός ότι η απαλλοτρίωση της έκτασης ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να παραμείνουν στο χώρο. Δυναμική ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής για να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικής αποβολής τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη δικαστική εμπλοκή, στις 18 Οκτωβρίου 2007 υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής, η μοναδική που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά το 2006.
Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2007 και περιλαμβάνει ένα Κλειστό Γυμναστήριο και δύο ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου.
Μετά δε την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στην έκταση των πρώην Λατομείων θα κατασκευαστεί και Κλειστό Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων.
Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων, αποτελεί για τη δημοτική αρχή στοίχημα που κερδίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ οι πιέσεις του Δήμου προς την Πολιτεία είναι συνεχείς. Κάθε εξέλιξη παρακολουθείται στενά και όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Σταύρος Κασιμάτης, θα υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση μέχρι να παραδοθεί το Αθλητικό Κέντρο.

<<Προηγούμενο: Εκδήλωση για την μετονομασία του 1ου Γενικού Λυκείου Κορυδαλλού σε "1ο Γενικό Λύκειο Μίκης Θεοδωράκης" |