ά
Παρασκευή 18 Οκτ 2024 08:18:28 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Νέα πρότυπη Πολιτική Προστασία στο Δήμο Κορυδαλλού- Οργάνωση, εκπαίδευση, δεκάδες εθελοντές και ειδικός εξοπλισμός που παραχωρήθηκε δωρεάν στον Δήμο 17/10/2008

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής ειδικών οχημάτων πολιτικής προστασίας (διασωστικών, πυροσβεστικών κ.α), ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση οργάνωσης της νέας πρότυπης υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορυδαλλού.
Σε ειδική τελετή στην πλατεία Ελευθερίας η δημοτική αρχή παρέλαβε από την μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση πολιτικής προστασίας στη χώρα «ΕΣΕΠΑ» (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) 15 ειδικά οχήματα που είναι ικανά να ανταποκριθούν πλήρως σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών (σεισμοί, φωτιές, πλημμύρες κ.α), στον τομέα της διάσωσης ασθενών και τραυματιών, όσο και περιουσιών.
Τα οχήματα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από την οργάνωση στο Δήμο Κορυδαλλού είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΣΕΠΑ, που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά σε συνεργασία και με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού, η οποία και αποτελεί μέλος της ΕΣΕΠΑ. Ο Δήμος Κορυδαλλού επελέγη από την εθελοντική οργάνωση γιατί διαθέτει σώμα εθελοντών- διασωστών, οι οποίοι και μπορούν τόσο να εκπαιδεύσουν, όσο και να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και πολιτικής προστασίας.
Ο νέος αυτός εξοπλισμός σε συνδυασμό με τη νέα πολιτική προστασίας αλλά και τη συνδρομή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κορυδαλλού, η οποία έχει αναλάβει και την ειδική εκπαίδευση των εργαζομένων του Δήμου ανοίγει πολύ σημαντικές προοπτικές σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων στο Δήμο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
«Στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία και το Κράτος στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, αλλά να συνδράμουμε σε περιπτώσεις που υπάρχει έκτακτη ανάγκη και να εμπεδώσουμε στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής των ειδικών οχημάτων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Τις ευχαριστίες του στον Δήμο και στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νίκος Σαχινίδης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι ο πρώτος των πρώτων που δημιουργεί Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό με τμήμα αντιμέτωπης καταστροφών.
Στην εκδήλωση παραλαβής παρέστησαν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικής πόλεως κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Γερμανίας κ. Χόρμαν και Ελβετίας κ. Μπεκλά, οι Κυβερνήσεις των οποίων δώρισαν στον ΕΣΕΠΑ ειδικά οχήματα, ο Υπαρχηγός του ΕΣΕΠΑ κ. Νίκος Φτιάκας.

<<Προηγούμενο: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για "Πολυχρηστικό GIS (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών) για την εξυπηρέτηση των Τεχνικών Υπηρεσιών και των πολιτών του Δήμου Κορυδαλλού | Επόμενο: Εκδήλωση για την μετονομασία του 1ου Γενικού Λυκείου Κορυδαλλού σε "1ο Γενικό Λύκειο Μίκης Θεοδωράκης" >>