ά
Παρασκευή 18 Οκτ 2024 08:21:45 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

«Παγωμένα» και το 2009 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Κορυδαλλού 03/11/2008

Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη θα εισηγηθεί και φέτος η δημοτική αρχή του Σταύρου Κασιμάτη στον Κορυδαλλό.
Είναι η τρίτη χρονιά που εφαρμόζεται η απόφαση για μηδενική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, αφού η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί να μην αυξηθούν στη διάρκεια όλης της τετραετίας τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, μετά τις αυξήσεις ύψους 31% στη διάρκεια της τετραετίας 2003-2006.

«Οι δημότες και οι επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες αποτελούν και τον κορμό της τοπι-κής οικονομίας αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε μια εποχή που αναμένεται να υποστούν όλοι τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να συμπαρασταθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Ήδη, οι αυξήσεις της προηγούμενης τετραετίας ήταν αρκετά υψηλές και αναντίστοιχες με το επίπεδο υπηρεσιών που απολάμβαναν οι δημότες» δήλωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών από τις αρχές της τετραετίας, το επίπεδο καθαριότητας της πόλης παρουσιάζει θεαματική βελτίωση. Ακολουθώντας μια πολιτική εξορθολογισμού των δαπανών, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά 5 νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων, σαρώθρων, ανοιχτού φορτηγού για ογκώδη αντικείμενα και νέων κάδων, ενώ εντός του 2009 η υπηρεσία καθαριότητας αναμένεται να ενισχυθεί με τρία ακόμα νέα απορριματοφόρα.

<<Προηγούμενο: Συνάντηση ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα Β σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας | Επόμενο: Κυριακή 2 Νοεμβρίου Gala Λυρικού Τραγουδιού με τους Family Voices>>