ά
Δευτέρα 16 Σεπ 2024 10:03:13 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά 23/01/2009

Το έργο επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό και οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων του με εκπροσώπους των κομμάτων για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα και βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γραμματέας του Τομέα Δημοσίων Έργων Μανώλης Όθωνας, οι βουλευτές Δημήτρης Λιντζέρης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, οι Δήμαρχοι Περάματος Γιάννης Γλύκας και Δραπετσώνας Αλέκος Χρυσός, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντινομάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πειραιά.
Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αναφέρθηκε στην συγκοινωνιακή απομόνωση του Δήμου και συνολικά των Δήμων του Πειραιά από την υπόλοιπη Αττική, αλλά και στη χάραξη της επέκτασης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μεγάλου τμήματος της Β΄ Πειραιά. Όσον αφορά ιδιαίτερα τον Κορυδαλλό υπενθύμισε ότι η χωροθέτηση του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας έγινε χωρίς να ζητηθεί η άποψη της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Υπογράμμισε δε το συνολικό πρόβλημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό με αραιά δρομολόγια και πεπαλαιωμένο στόλο αυτοκινήτων. «Θεωρούσαμε ότι, έστω και μετά από τόσα χρόνια και με αυτά τα προβλήματα, η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά θα εξελιχθεί κανονικά. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκύρηξη του έργου βρισκόμαστε μπροστά σε νέες καθυστερήσεις, που παρατείνουν τη συγκοινωνιακή απομόνωση χιλιάδων κατοίκων». Ο αποκλεισμός μεγάλου τμήματος του επιβατικού κοινού του ευρύτερου Πειραιά που θα παραμείνουν αποκομμένοι από τα μέσα σταθερής τροχιάς με την υφιστάμενη χάραξη, ο αποκλεισμός εξυπηρέτησης των μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, οι ελλιπείς σταθμοί, η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και η ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου συγκοινωνιών και μεταφορών ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν από τους παριστάμενους στους εκπροσώπους του τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για το έργο επέκτασης του Μετρό, όπως και για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης έχει ενημερώσει έως σήμερα ο Δήμαρχος στη διάρκεια συναντήσεων του στο Δημαρχείο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Β’ Πειραιά, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, καθώς και την επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά Εύη Καρακώστα.

<<Προηγούμενο: "Σινέ Παράδεισος"΄: Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2009 | Επόμενο: «Γκαράζ»: το νέο καλλιτεχνικό στέκι για τη νεολαία στον Κορυδαλλό- Ξεκίνημα με την παράσταση «Οντισιόν» του Αντώνη Παπαδόπουλου>>