ά
Κυριακή 8 Σεπ 2024 02:39:12 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Δήμου και φορέων της πόλης για την απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ 16/02/2009

Την αποφασιστικότητά τους να πιέσουν με κάθε τρόπο μέχρι την εφαρμογή της οριστικής και αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε παράνομο και κατεδαφιστέο το Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στην οδό Ποταμού στο Σχιστό επιβεβαίωσαν με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ανοιχτή συνάντηση τους η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, ο Δήμος Κορυδαλλού, σωματεία και σύλλογοι της πόλης.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν φορείς της πόλης για τις εξελίξεις στο θέμα του Υποσταθμού και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που δίνει προθεσμία στη διοίκηση έως τις 15 Μαρτίου 2009 να εφαρμόσει την απόφαση κατεδάφισης.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο Αντινομάρχης Παύλος Τριαναταφύλλου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Κορυδαλλός Καλύτερη Πόλη» Θεόδωρος Μερεντίτης, «Δημοκρατική Ενότητα» Απόστολος Συρίγος, «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, ενώ την παράταξη «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός» εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Κρούπη. Επίσης τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ Γιώργος Μπούτρης και της Κεντρικής Επιτροπής Τζένη Βαμβακά, ο Γραμματέας της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημόπουλος, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Α΄θμιας Εκπαίδευσης και πλήθος εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, αθλητικών σωματείων, εξωραϊστικών συλλόγων, αντιστασιακών και γυναικείων οργανώσεων.
Στο ιστορικό της υπόθεσης από την κατασκευή του Υποσταθμού το 2004 έως την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αναγέννηση» και Πρόεδρος της Συντονιστικής Δημήτρης Μαραζιώτης ζητώντας από τους παρευρισκόμενους φορείς να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τη Συντονιστική Επιτροπή μέχρι τη δικαίωση του αγώνα των κατοίκων. Αναφέρθηκε στη στήριξη της παράταξης του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη από τη δημιουργία της το 2006 έως και σήμερα, που είναι πλέον δημοτική αρχή. Ενημέρωσε δε ότι ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή είναι η ενημέρωση των βουλευτών της περιοχής, ώστε να τεθούν επικεφαλής του αγώνα των κατοίκων και στη συνέχεια συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.
«Ο αγώνας είναι κοινός και θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν είναι ενωτικός» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, τονίζοντας ότι ο Δήμος, όσο και η Νομαρχία Πειραιά, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.
«Ο αγώνας από εδώ και στο εξής είναι δύσκολος», υπογράμμισε ο Αντινομάρχης Παύλος Τριανταφύλλου, ενημερώνοντας ότι αρμόδιος για την εκτέλεση της κατεδάφισης είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής.
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε μέχρι την υλοποίηση της απόφασης» τόνισε ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ την ανάγκη για ενότητα και επιμονή μέχρι την πλήρη εφαρμογή της απόφασης τόνισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τα μέλη της συντονιστικής και εκπρόσωποι φορέων.


<<Προηγούμενο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «Η επίδραση της καθημερινότητας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού» | Επόμενο: Προκύρηξη έργου συγχρηματοδοτούμενου από την "Κοινωνία της Πληροφορίας">>